Nakladaný hermelín. To je klasika, ktorú oceníte.
Máte tiež niekedy chúťky a neviete, čo by ste si dali a čím ich ukojili? Skúste si naložiť hermelín a uvidíte, že až budete mať zase na niečo slané chuť, táto maškrta Vás uspokojí. Je skvelá aj ako večera, navyše hermelín môžete servírovať aj na nejakej svojej oslave.
Ingredience:
- 4 hermelíny
- 1 chilli paprička
- 4 nakladané feferóny
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 bobkové listy
- 2 lyžičky čierneho korenia (guličiek)
- 1 lyžička nového korenia
- 1 lyžička borievok
- olej
- soľ
Postup:
Nastrúhame štyri strúčiky cesnaku so štipkou soli a pridáme nadrvenú chilli papričku. Hermelíny pozdĺž prekrojíme, vnútri potrieme zmesou a zasa priklopíme. Zvyšné štyri strúčiky cesnaku nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska.
Syry potom spolu s ostatnými ingredienciami navrstvíme do sklenenej uzatvárateľnej nádoby. Potom zalejeme olejom tak, aby obsah nevyčnieval nad hladinu. Nádobu uzatvoríme a necháme odležať buď v pokojovej teplote alebo v chladničke. Syry potrebujú na odležanie aspoň 3 až 5 dní.