Muffiny s trojakou čokoládou potešia dospelých i deti!
Pečivo nazývané muffin sa už zabývalo v našich domovoch. Niektoré recepty sa vydarili, iné nie. My sme si obľúbili tento, pretože čokoláda v muffinoch chutí jednoducho báječne a pečivo je navyše vláčne.
Ingrediencie:
250 g hladkej múky
25 g kakaa
2 lyžičky prášku do pečiva
pol lyžičky jedlej sódy
100 g čokolády na varenie, nasekanej
100 g bielej čokolády, nasekanej
100 g mliečnej čokolády, nasekanej
2 vajíčka
1 balenie kyslej smotany
85 g cukru
85 g masla
Postup:Rúru predhrejte na 180 °C. Vymažte dolky vo forme . V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, kakao, sódu a všetku čokoládu. V inej miske prešľahajte vajíčka so smotanou, cukrom a maslom.
Zmesi zlejte a zľahka premiešajte, v ceste majú zostať kúsky. Naplňte formu.
Pečte asi 20 minút, až muffiny vybehnú. Nechajte ich ešte 15 minút vo forme. Potom ich vyberte a nechajte vychladnúť.